Speltherapie
Productcode:
45J01
Locatie(s):
Eindhoven bekijk op kaart

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van kinder- en jeugdtherapie die gebruik maakt van de fantasie en het verbeeldend vermogen. Kinderen kunnen hun fantasie op vele manieren uiten, bijvoorbeeld in het spel, in tekeningen en verhalen. Spelenderwijs en door gesprekjes probeert de speltherapeut uw kind te begrijpen en te begeleiden.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Voordat de speltherapie start, heb ik een gesprek met u en observeer ik uw kind in de speelkamer. Tijdens de observatie probeer ik uw kind te begrijpen. Hiervoor onderzoek ik de belevingswereld. Bijvoorbeeld: hoe denkt uw kind over de dingen die het meemaakt, hoe voelt het zich, hoe lost het problemen op, vertoont het grensoverschrijdend claimend gedrag, is er verdriet, angst of boosheid en hoe is uw kind in het contact met mij?

Na de observatie volgt een oudergesprek. Hierin bespreken we uw ervaring met uw kind en mijn bevindingen uit de observatie. Samen stippelen we een weg uit, waarin uw kind geholpen wordt. Als blijkt dat uw kind speltherapie nodig heeft, maken we vervolgafspraken; hierin spelen oudergesprekken een belangrijke rol. Als u gescheiden ouders bent en u hebt beiden de ouderlijke macht, dan moet u allebei achter de aanvraag staan. Ook informeer ik u beiden over de behandeling.


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Geestelijke gezondheid
Verwijzing Met indicatie
Doelgroep:
Taal Nederlands
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Ondersteuning op locatie
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Veldhoven

Locaties

Wil je informatie van de dienst Speltherapie? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Eindhoven
Aldendriel  40
5653PK  Eindhoven
 Beschrijving
0630098459
Bereikbaar: werkdagen