Begeleid en beschermd wonen
Productcode:
15A03
Locatie(s):
Lage Mierde bekijk op kaart

Begeleid en beschermd wonen

Zo’ndag houdt niet van ‘pappen en nathouden’. Zorg moet ook resultaat opleveren. Daarom is onze missie om jongeren met een zorgvraag binnen een maximaal tijdstraject van twee jaar vooruit te helpen zodat ze zelfstandig kunnen wonen, eventueel aangevuld met een beperkte zorgvraag.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Iedere jongere is bijzonder. En iedere indicatie is een richtlijn. Wij helpen jongeren om hun eigen vermogens weer zichtbaar te maken en om hun eigen positieve en negatieve punten duidelijk te krijgen. Het enige wat we daarna nodig hebben is de wil om hieraan te werken. Die innerlijke motivatie is een belangrijke vereiste om daadwerkelijk stappen vooruit te kunnen zetten.

Kleinschaligheid is voor ons een groot goed. In een kleine vertrouwde omgeving leren we elkaar goed kennen en kunnen we bouwen aan iets moois. Het doel van Zo’ndag is jongeren binnen drie jaar begeleiden naar zelfstandigheid. Zelfstandigheid binnen het eigen gezin of op eigen benen. Voor jongeren waarvan we zien aankomen dat ze meer dan drie jaar begeleiding nodig hebben, zoeken we gedurende het verblijf bij Zo’ndag naar een passende oplossing.

Gaat het thuis niet meer, dan biedt Zo’ndag de gelegenheid om tot rust te komen in een beschermde woonvorm. We creëren een thuissituatie met een vertrouwd, veilig en kleinschalig leefklimaat. Binnen dit leefklimaat is er aandacht voor dagelijkse structuur en ritme waarbij de jongeren worden ondersteund in plannen en het organiseren van hun dag, taken en activiteiten. Ook kijken we naar dagbestedingen. We maken ruimte en tijd voor gezellig samen zijn waarbij persoonlijk aandacht centraal staat. We laten jongeren tot het inzicht komen wat ze wél kunnen en zorgen dat de zelfredzaamheid wordt vergroot. Het is een traject naar bewustwording dat elke dag een kans biedt om stappen vooruit te zetten. Dat je weet dat je blij mag zijn, dat je gelukkig mag zijn, maar ook verdrietig, boos of teleurgesteld. Elke dag biedt zoveel om van te leren, om jezelf te ontdekken en om je stap voor stap sterker te maken zodat je later weer bij je ouders en/of broers en zussen kunt wonen of zelfstandig je eigen leven gaat leiden.


Met indicatie 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Financiën, Geestelijke gezondheid, Lichamelijke gezondheid, Relaties en Sociaal netwerk, Scholing en Wonen
Verwijzing Met indicatie
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Burn-out, Depressie, Hechtingsproblematiek, Hoog gevoeligheid, PTSS, Paniekstoornis, Persoonlijkheidsstoornis, Stress, Systeemproblematiek en Verstandelijke beperking
Doelgroep:
Taal Duits, Engels en Nederlands
Aangeboden in:
Gemeenten Bergeijk, Best, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden

Locaties

Wil je informatie van de dienst Begeleid en beschermd wonen? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Lage Mierde
Draaiboom  51
5094CB  Lage Mierde
 Beschrijving
0683258957
Bereikbaar: werkdagen

Zo-ndag B.V.

Zo'ndag is een kleinschalige zorgorganisatie met een persoonlijke benadering en zorg op maat voor ambulante zorg/coaching en beschermd wonen....

Bedrijfsprofiel